Forum powstało na potrzeby sojuszu -MA-
Gość
Witam w tym temacie przedstawię jednostki oraz floty które moim zdaniem są najlepsze do ataku i brony. ( sam takie posiadam i jestem z nich zadowolony )
Jednostki.
Atak:
Bombardier, kilkanaście moździerzy aby zniszczyły mur, no i trochę hoplitów dla lepszej wytrzymałości ( Te jednostki nigdy mnie nie zawiodły ) No i oczywiście lekarze oraz kucharze...
Obrona:
Hoplici i giganty, mogą też i być moździerze ale nie polecam bo ją drogie...
Floty.
Atak:
Jak najbardziej okręt podwody no i parowy z taranem. ( I tylko te dwa )
Obrona:
Okręt z moździerzem i tylko ten
No ale to są moje doświadczenia każdy może mieć inne zdanie, dlatego prosiłbym tych którzy myślą inaczej o wyrażenie swojej opinii...
Pozdrawiam Brzytwa
Gość
No szybkie są, ale nie maja żadnej specjalnej zdolności i to jest ich minusem, No ale sam mam ich aż 10
Gość
Mi sie tam nigdzie nigdy nie śpieszy i tak wiem że zawsze się kogos złapie...
Osobiście mam słabośc do strzelców i hoplitów ;] Te jednostki MOIM ZDANIEM są bardzo dobre ;] Czy najlepsze nie wiem ;] Jak wysle po 200 tego i tego nawet ładna siła ataku i obrony oraz wytrzymałosc jest
Zbanowany
Po wprowadzeniu wersji 3.0 trochę zmienily sie zasady walki, przede wszystkim ze wzgledu na "opłacalność" produkcji i utrzymania wojsk. W poprzedniej wersji produkowałem hoplitów i gigów do obrony miast - zawsze miałem ich tam conajmniej po 60. Zreszta rzadko kiedy sie przydawały - chyba że na lotkach. (mało kto chcial mnie atakowac jak miałem 18-20k w generałach.
Teraz zauważyłem , że wzrosła popularność strzelców. Wydaja się być skuteczni i w ataku i w obronie - tymbardziej, ze są tani w produkcji i utrzymaniu. Jednak preferuję armię zróżnicowaną. Dlatego skład mojej armii w tej chwili to mniej wiecej:
Procarz - 800
Piechur - 300
Hoplita - 200
strzelec - 300
Łucznik - 100
gigant - 150
bombardier - 50
żyrok.- 40
Flota:
Taran - 60
balista - 5
podwodny -70
parowy z taranem - 160
miotacz - 60
moździerz - 50
Moździerze (okręty) rozlokowałem w każdym porcie do obrony razem z kilkoma podwodnymi. Trzon armii szturmowej jest zróżnicowany - parówki tarany i miotacze razem z podwodnymi (razem są szybkie i wytrzymałe) stoi w jednym z miast.
Tak samo z desantem lądowym. W kazdym z miast jest troche hoplitów i procarzy i drobiazg jakiś. Trzon armii siedzi w jednym mieście.
Razem daje to około 7200 w generałach i przy moim poziomie miast pozwala na utrzymanie z bierzącej produkcji obywateli, bez konieczności sprzedawania surków.
W poprzedniej wersji armia mogła byc utrzymywana z plądrów złota - to były czasy Dlatego miałem znacznie "przerośniętą " armię. Teraz w nowej wersji też są plusy - w miarę szybko sie armię odbudowuje.
Gość
No w sumie giganty też są opłacalne i nawet wydajne na Epsilon mam ich w tej chwili 280 no i do tego 120 bombardierów, dają rade chłopaki W połączeniu są nie do zniszczenia
Hoplita
No cóż, ja w poprzedniej wersji obliczyłem,że piechurzy są bardziej oplacalni pod każdym względem od bombardierów, co teraz całkowicie się zmieniło ... Osobiscie mam 220 zyrkow, 120 bombardierow, troche katasow, taranow,35 gigantów i 340 piechurow, (pozostalosc po poprzedniej wersji)flote wlasnie przebudowuje z balist na mozdzierze, oczywiscie podwodne do ataku
Ostatnio edytowany przez POSZUKIWACZ1 (2009-03-12 20:26:21)
Gość
No i tak było, w poprzedniej wersji najbardziej opłacalni i wydajni byli właśnie piechurzy. No a teraz mam 200 bombardierów 160 gigantów 150 hoplitów 80 strzelców 60 moździerzy 40 procarzy ( nie wiem po co ) 10 żyrków 10 piechurów 10 łuczników, no i medycy oraz kucharze, plus do tego flota 15 Balist 45 z miotaczem 15 z katapultą 100 parowych z taranem 110 podwodnych i 90 okrętów z moździerzem. to wszystko daje 10,684 pkt. w generałach. Jestem z tych jednostek i floty bardzo zadowolony
No i koszt utrzymania tych jednostek to tylko 38,559 złota na godzinę.
No teraz moje jednostki uległy małej zmianie mam 270 hoplitów 140 strzelców 60 moździerzy 275 bombardierów 10 żyrków 10 łuczników 10 piechurów no i medycy oraz kucharze. Flota prawie bez zmian nie mam już balist ale dorobiłem 5 okrętów z moździerzem i 5 z miotaczem...
Ostatnio edytowany przez Brzytwa Ojca (2009-03-12 20:39:06)
Gość
W tej chwili bilans mam prawie 2k Jakieś 2-3 tyg. temu był większy ale z kontem miałem jakiś zamęt ludzie zaczęli mi z miast uciekać nie wiadomo czemu, no a jak wrócili to bilans mi spadł do 2k... Jakoś daję rady, nie mam na co narzekać bo jest git.